Mājas lapa: http://hokejablogs.blogspot.com/

Hokejs, Rīgas Dinamo un KHL

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Atslēgvārdi
10 pozitīvās un 9 ne tik pozitīvās lietas par un ap Rīgas Dinamo
Publicēts 28. oktobrī, 2008.
Dinamo Rīga jau ir aizvadījis 20 spēles KHL regulārajā turnīrā, kas ir gana daudz, lai katram Latvijas sporta līdzjutējam būtu nostabilizējies viedoklis par to vai jaunais klubs ir viņa līdzjutēja dzīvi padarījis labāku vai sliktāku. Mans viedoklis par Dinamo ir 95% pozitīvs, es ļoti priecājos, ka mums ir tagad šāda komanda un ka tai tik labi veicas spēcīgajā līgā, tomēr ir dažas lietas, kuras es vēlētos, lai būtu notikušas labāk. Šajā rakstā es emu apkopojis 10 lietas (notikumi, apstākļi vai fakti) par un ap Rīgas Dinamo, par kurām es priecājos un 9 lietas, kuras varēja notikt labāk.

Pozitīvi:

Skaists hokejs vismaz 7 mēnešus gadā – fakts kā tāds, ka ir izveidots Rīgas Dinamo un ka komanda spēlē KHL , ir vienkārši lielisks. Ar draugiem biju runājis, ka vienīgais iemesls, kāpēc gribētos dzīvot ASV, ir iespēja redzēt foršu hoķīti gandrīz cauru gadu. Tagad es vairs neapskaužu amerikāņus ne par ko. Būtībā es esmu sajūsmā, ka varu redzēt gandrīz cauru gadu lielāko daļu no labākajiem pašmāju hokejistiem, kuri kopā ar Rīgas draugiem (leģionāriem) cīnās pret spēcīgākajiem Krievzemes klubiem. Tagad mums ir iespēja klātienē noskatīties uz hokeja superzvaigznēm un mazākām zvaigznītēm un pamatoti cerēt, ka šie laukumu atstās ar nokārtām galvām. Pasaules čempionāts – tas ir forši – bet tas ir tikai dažas spēles gadā un, ja nu gadās neveiksmīgs gads, tad prieki ir īsi. Labs klubs labā čempionātā dod tomēr lielāku hokeja baudu.
Sastāva komplektācija – šeit nu es gribētu likt vismaz 9 balles no 10, ar diezgan ierobežotu budžetu ir izdevies sadabūt gandrīz visus pieejamos Latvijas hokejistus un savākt lielisku leģionāru brigādi. Leģionāru maiņa spēlē skaistu un rezultatīvu hokeju. Hosa, Hartigans un Elisons trijatā ir guvuši vairāk kā pusi no komandas vārtiem. Man pašam personīgi ļoti patīk kā spēle Vestkots – agresīvi, aktīvi un reizi pa reizei gūst kādu punktu. No latviešiem pietrūkst tikai daži, kurus varam cerēt ieraudzīt nākamajā sezonā.
Līdzšinējo spēļu rezultāti – Jau uzvarētas ir tādas komandas kā Atlant, CSKA, Maskavas Dinamo un Avangard. Raksta tapšanas brīdī Rīgas Dinamo ir KHL tabulas 11. vietā, epizodiski ir pabijusi arī daudz augstākās vietās. Es, protams, cerēju, ka būs šādi panākumi, tomēr reāli biju gatavojies švakākam sezonas sākumam. Rīgas Dinamo veikli ir pieradinājis līdzjutējus pie biežām uzvarām un atrašanās tabulā virs viduslīnijas. Tagad būs smagi jācīnās, lai šādi panākumi saglabātos.
Logo – Logo klubam ir ļoti labs, iespējams visveiksmīgākais visā KHL. E-sporta komentāros logo autori rakstīja, ka bija ņēmuši vērā citu komentētāju viedokļus un ieteikumus. Manuprāt, ļoti labs un mūsdienīgs sabiedriskās domas noteikšanas veids. Rezultāts – lielākajai daļai patīk, ir gana kaujiniecisks, nacionāls un labi izskatās.
Pirmsspēles šovs – Dinamo cilvēki ir padomājuši par daudziem sīkumiem, par kuriem parasti Latvijas sportā neviens nedomā, lai izklaidētu sporta līdzjutējus. Man tagad patīk ierasties uz spēlēm laicīgi, lai novērtētu kā cilvēki ir pacentušies. Tumsa arēnā + gaismas efekti, izgaismots ledus, spēlētāju izsaukšana caur vārtiem, kas dzirksteļo un liesmo, jociņi-spociņi uz lielā ekrāna, Ēriks Loka bļaustīšanās starplaikos utt. Tie visi ir sīkumi, bet patīkami.
Treneris – Treneris mums ir interesanta personība, man patīk skatīties viņa intervijas. Brīžiem liekas diezgan skarbs, tomēr vienmēr ir ļoti korekts. Lai arī viņam karjerā ir bijušas arī vairākas neveiksmes (Slovākijas izlase un Krievijas Superlīgā), ar Rīga-2000 un Rīgas Dinamo viņam izdodas strādāt diezgan atzīstami.
Dinamo klipiņš – kuru enerģiskas mūzikas pavadījumā, laiž reklāmas paužu laikā uz lielā ekrāna ar fragmentiem no iepriekšējām spēlēm. Diezgan labi uztaisīts un uzmundrinošs. Nevaru internetā atrast, tiklīdz atradīšu – ielikšu linku.
Biļešu cenas – nav jau tā, ka esmu sajūsmā iztērēt 7 LVL uz katru spēli un 14 LVL tajās spēlēs, kur paņemu līdzi draudzeni, tomēr es ļoti labi apzinos, ka, ja es vēlos laukumā redzēt tādus spēlētājus kā Hosa, Hartigans, Vestkots, Ņiživijs un Masaļskis, man ir par to jābūt gatavam samaksāt un 7 LVL nav vairs nemaz tik daudz, ja runa ir par super kvalitātes hokeju. Ja lielākā daļa biļešu tiek pārdotas par 7 LVL, tad ar diezgan viegliem aprēķiniem var nojaust, ka ar biļešu tirgošana kluba izdevumus ne tuvu nevar nosegt. Tādēļ ir labi, ka RD cilvēciņi ir spējuši piesaistīt citu finansējumu, lai visi izdevumi uz saviem pleciem nebūtu jāiznes līdzjutējiem.
Vārtsargi – Visi 3 vārtsargi ir sagādājuši patīkamu pārsteigumu. Atceros, kaut kur sezonas sākumā krievu apskatnieki bija nodēvējuši vārtsargus par Rīgas kluba vājo posmu. Izrādījās citādāk un šobrīd par savu vārtu drošību varam justies kaut cik komfortabili.
Ankipāna veiksmes stāsts – Lielisks piemērs citiem hokejistiem kā spēlētājs, no kura neviens neko īpašu negaidīja, kurš drīzāk tika ieplānots spēlēšanai fārmklubā un kuram arī izlasē neviens tā īsti nekad neuzticējās, izcīna vietu pirmajā maiņā un iegūst ļoti labu spēles laiku. Man ir liels prieks par viņu, es ceru, ka nākotnē būs līdzīgi veiksmes stāsti.

Ne pārāk pozitīvi:

Ozoliņa neesamība – man ir baigi baigi žēl, ka RD nespēja vienoties ar Sandi. Es nezinu, kura puse bija tā spītīgā un negribu vainot nevienu, bet būtu forši. Domāju, ka šobrīd neviens nevarētu 100% apgalvot par sportisko gatavību kļūt par komandas līderi, bet emocionāli tas būtu super notikums.
Masaļska nedienas – liels tracis un negants iznākums. Šķiet, ka komanda ir veiksmīgi tikusi pāri šim pārbaudījumam, jo gan Naumovs, gan jaunais zviedru vārtsargs pilnībā attaisnoja uz viņiem liktās cerības. Šobrīd vairāk ir jāsatraucas par pašu Edgaru. Ceru, ka trauma un saceltā ažiotāža neatstās neatgriezenisku iespaidu uz viņa karjeru.
Spēles ir nepieejamas masām – Jau minēju, ka personīgi esmu saprotošs par iemesliem, kādēļ biļetes maksā tik, cik tās maksā un ka esmu morāli samierinājies, ka kādi 30 LVL mēnesī būs jātērē hokeja apmeklēšanai. Vienīgi man baigi nepatīk, ka arēna nav pārpildīta. Jo tas ir pavisam cits fīlings – atrasties piebāztās tribīnēs, kur nav nevienas brīvas sēdvietas. Ceru, ka Koziols & Co ar laiku atradīs optimālo cenu, kas maksimizētu gan ienākumus, gan spēļu apmeklējumu. Šobrīd gribētāji iet uz spēlēm ir vairāk nekā gājēji. Otra lieta, kurā gan nevar vainot pašu klubu - daudzu TV translāciju neesamība. Kāda jēga ir spēlētājiem maksāt simtus tūkstošus, ja viņu spēli var noraudzīties tik daži tūkstoši atnākušie?
Komentāri e-sportā un citur– Esmu nedaudz šokā vērojot Latvijas sporta līdzjutēju nepiesātināmību. Ar darbu pierādīts, ka nav taisnība tiem, kuri teica, ka nekāds Dinamo nebūs, ka nekādi Jāgri Rīgā nebūs un, ja arī būs, tad tiks piedzīvoti apkaunojoši zaudējumi, viens pēc otra. Šobrīd ir uzradušies tādi, kuri par spīti uzvarām pār Atlant un Avangard u.c., apgalvo, ka sūds vien ir tas Dinamo un uzvaras ir tikai veiksmes, pretinieku izlaidības un Putina vēlēšanās iekarot Latviju sekas.
Nedrošība par nākotni
– Ir nedaudz bailes, ka gan KHL, gan Rīgas Dinamo ir uzlekuši augstāk par savu ... . Jācer, ka KHL komandas spēs ilgtermiņā pavilkt milzīgās summas, kādas tiek maksātas spēlētājiem, kurām īsti nav pārliecinošs finansiālais pamatojums. Nevar nenovērtēt Krievijas gāzes, naftas un citu grandu varenību, bet finanšu krīze Krievijā un pasaulē būs liels pārbaudījums šiem klubiem. Arī, ja šo pārbaudījumu izturēs KHL klubi, mums būs jāturpina satraukties par Rīgas komandu – vai tā spēs ilgtermiņā pavilkt KHL izmaksas, saglabāt savā sastāvā lieliskos leģionārus (vai atrast līdzvērtīgus), un saglabāt KHL vareno labvēlību, lai šie neizdomā, ka Rīga neiederas līgas kartē.
Letiņu neveiksmes – žēl, bet pagaidām tāds kārtīgs līderis starp izlases puišiem nav uzradies, ja neskaita vārtsargus. Ņiživija maiņa kaut kādus punktiņus gūst, bet ne īpaši regulār. Rēdlihs ar Dārziņu it kā izskatās ok, bet ... Šķiet, ka arī Šupler vairākumos un izšķirošajos brīžos aizvien vairāk nosliecas uzticēties tikai leģionāru maiņai
Oficiālais sauklis – Nav jau tā, ka ļoti nepatīk, bet liekas, ka ne pārāk labi skan, lai visa arēna uz tādu pavilktos un, no malas noraugoties, tirpiņas skrietu. Es domāju šo saukli , ko fanu klubs tur beigās bļauj. Pati reklāmas akcija gan ir ļoti laba, bet sauklis tāds saraustīts liekas.
Fārmkluba funkcionalitāte – Nevarētu apgalvot, ka Rīga-2000 ir ļoti labi nokomplektēts un ka Dinamo grūtākos brīžos varētu sapurināt spēlētājus, liekot dažiem pamainīt komandas. Jo NHL tā fārmklubu padarīšana ir ļoti interesanta – fani spriedelē, kurus vajadzētu pazemināt, kurus paaugstināt, seko līdzi rezervēm utt. Rīgai tādas iespējas vēl nav. Protams, tam ir objektīvs pamatojums – finanses. Es neko nepārmetu, tik saku, ka žēl un ceru, ka nākotnē būs spēcīgākas rezerves.
Snieguma nestabilitāte - Sākotnēji biju paredzējis likt 8 sliktās lietas, bet laika brīdī starp raksta tapšanu, pārlasīšanu un publicēšanu Rīgas Dinamo pamanījās piedzīvot divus zaudējumus Somijā. Vienu skaistā spēlē, otru - not so much. Tādi zaudējumi kā pret Toljati Lada nemazina Rīgas Dinamo sasniegumus citās spēlēs, tik nedaudz piešķir tiem darvas garšu, jo vēl joprojām var rasties šaubas par kluba konkurētspēju ilgtermiņā. Es sevi mierinu ar domu, ka sezona ir ļoti gara un klubi ar tik mazām spēlētāju rezervēm nevar nospēlēt visu sezonu bez formas kritumiem, arī NHL tādi brīnumi gadās, ka vidusmēra klubs zaudē citam tādam ar 0:6 un nākamajā spēlē sakauj Detroitu. Es ticu, ka Dinamo saņemsies un nostabilizēsies starp 10-16 vietu. Tad būs OK, zemāk gan nevajadzētu.

 

Raksts pārpublicēts no Hokeja bloga


Komentāri (5)
Trackback: http://hokejs.lv/2008/10/28/10-pozitivas-un-9-ne-tik-pozitivas-lietas-par-un-ap-rigas-dinamo/
28/10/2008 05:01
Mikausis: par to biļešu cenu:
tavā rēķinā vēl nav iekļauts aliņš un iespējamās uzvaras nosvinēšana bārā.
kopumā tas viss sanāk- dārgi. ja vēl apmeklē visas spēles, tad vispār ir "čau" :)
tāpēc daudzi aprobežojas ar LTV7.
sauklis tiešām ir neritmisks un nefonētisks. vienkārši jābļauj Rīga x100, jo ir taču arī citi Dinamo.
28/10/2008 10:36
PizzaMAN: tādi diezgan sakarīgi punti, lieku plusu rakstam
30/10/2008 09:22
Bititis Matovs: Nu visumā var piekrist, ja neskaita to, ka rezultāti nu jau pavisam švaki palikuši un esam sākuši zaudēt ne tikai spēlē, bet arī kautiņos...

un jā Dinam Riga Dzelzs vilks izveidotais sauklis, tomēr ir super!
31/10/2008 15:34
111: www.dinamoforum.lv

Viss par Rigas Dinamo Klubu !
01/11/2008 21:55
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: